Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Ce vor discuta Putin și Macron la Moscova

© Sputnik / Aleksey Nikolskyi / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin și Emmanuel Macron
Vladimir Putin și Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Kremlinul deschide parantezele: Ce teme vor aborda Putin și Macron în cadrul discuției la Moscova.
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Tensiune din Europa cauzate de situația din jurul Ucrainei și garanțiile de securitate vor fi subiectele dominante la întrevederea președinților Rusiei și Franței, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Luni, președintele francez întreprinde o vizită la Moscova, iar a doua zi va pleca la Kiev.
Întrevederea dintre Putin și Macron urmează să înceapă la ora 17:00 (ora Moscovei), va continua în timpul prânzului de lucru, după care se va încheia cu o conferință de presă comună.
“Este absolut evident că vor domina subiectul tensiunilor în Europa, legată de situația din jurul Ucrainei, subiectul garanțiilor de securitate pentru Rusia, tot ce este legat de aceste probleme de bază”, a declarat Peskov.
Peskov a amintit că aceste contacte au fost precedate de câteva discuții telefonice între cei doi lideri. “Iată de ce ne așteptăm la o discuție substanțială și îndelungată, voluminoasă ca timp și conținut”, a adăugat el.
Totodată, Kremlinul nu se așteaptă la răsturnări de situație după aceste negocieri: situația este prea complicată, a mai precizat oficialul.
Vladimir Putin și Emmanuel Macron - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Editoriale
Se vor justifica oare speranțele lui Macron legate de Moscova?
“Emmanuel Macron conduce țara care deține președinția în UE. Este foarte important. Însă, evident, situația este prea complicată pentru a ne aștepta la niște răsturnări de situație în urma unei întrevederi. Însă noi știm, și Macron i-a spus lui Putin, că vine cu anumite idei de identificare a unor variante de detensionare a situației în Europa”, a spus Peskov, fiind întrebat dacă Kremlinul admite că negocierile cu președintele francez ar putea aduce o schimbare a situației create în Europa.
Fluxul de știri
0