Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ce spune Poliția despre perchezițiile de la spitalul "Sfânta Treime"

© Sputnik / Mihai CarausPoliția
Poliția - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Poliția Republicii Moldova a venit cu explicație privind eroarea din această dimineață referitor la perchezițiile de la spitalul "Sfânta Treime".
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. "A fost o greșeală a serviciului de presă". Așa a comentat șeful Direcției generale de urmărire penală a Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Ciobanaș, eroarea din această dimineață privind perchezițiile de la spitalul "Sfânta Treime" din Capitală.

"A fost o greșeală a serviciului de presă, deja greșeala a fost reparată pe pagina oficială a IGP nu este "Sfânta Treime", dar este altă instituție medicală din municipiul Chișinău", a declarat Ciobanaș.

Precizarea a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă, după ce primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că la spitalul "Sfânta Treime" nu au fost făcute astăzi percheziții, iar conducerea instituției medicale se află la muncă.
Totodată, șeful Direcției generale de urmărire penală a IGP a explicat că perchezițiile au fost făcute la un altă instituție medicală.
"Cum au menționat colegii, nu este vorba despre numărul de certificate falsificate, este falsul informatic și frauda informatică. În cazul dat se cuprind sute de informații și persoane care la momentul dat au fost introduse nu se aflau pe teritoriul Republicii Moldova", a mai spus Ciobanaș
Deocamdată, Alexandru Ciobanaș nu a putut oferi mai multe detalii pe cazul dat, dar a precizat că Inspectoratul General al Poliției va reveni ulterior cu detalii.
"Nu putem să vă spunem câte persoane au fost reținute sau urmează să reținem, dar ulterior venim cu informații deoarece la momentul de față se desfășoară o urmărire penală", a precizat Andrei Ciobanaș.
PCCOCS - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Economie
Percheziții la „Sfânta Treime”: Mai mulți angajați în vizorul PCCOCS
Amintim că în această dimineață Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a anunțat că au fost efectuate percheziții la Spitalul „Sfânta Treime” din Capitală. Asta după ce 19 angajați au intrat în vizorul procurorilor PCCOCS, pentru că ar fi eliberat ilegal certificate de vaccinare anti-COVID-19 pe parcursul anului trecut. Potrivit PCCOCS, aceștia ar fi eliberat astfel de certificate pentru mai mult de o sută de persoane, astfel obținând peste 600 de mii de lei.
Ulterior, primarul Capitalei, Ion Ceban, a negat informația că ar fi fost efectuate percheziții la Spitalul Clinic Municipal "Sfânta Treime".
"La Spitalul Clinic Municipal "Sfânta Treime" nu este la această oră niciun fel de percheziții și nici nu au fost. Toți directorii și vicedirectorii sunt la lucru. Spitalul "Sfânta Treime" nu are competență să facă acele lucruri despre care s-a tirajat pe larg în presă", a declarat Ceban.
Apoi și Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a venit cu o rectificare privind perchezițiile din această dimineață.
"Comunicatul de presă emis de PCCOCS luni dimineață, cu privire la perchezițiile în cazul certificatelor de vaccinare, vizează Asociația Medicală Teritorială Râșcani a municipiului Chișinău, care anterior era parte a spitalului „Sfânta Treime”, scrie PCCOCS.
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Coronavirus
Primarul Capitalei neagă că au fost percheziții la Spitalul "Sfânta Treime"
Fluxul de știri
0