Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Percheziții la „Sfânta Treime”: Mai mulți angajați în vizorul PCCOCS

© Sputnik / Miroslav RotariPCCOCS
PCCOCS - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au efectuat percheziții la spitalul „Sfânta Treime” din Capitală.
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Mai mulți angajați de la spitalul „Sfânta Treime” din Capitală au intrat în vizorul procurorilor PCCOCS, după ce s-a constatat că ar fi implicați într-o schemă de eliberare ilegală a certificatelor de vaccinare anti-COVID-19 pe parcursul anului 2021. Cei trei angajați ai spitalului ar fi eliberat astfel de certificate pentru peste o sută de persoane, astfel obținând peste 600 de mii de lei.
„Pe lângă faptul că acumulau surse de bani profitând de situația în care se aflau unii cetățeni, aceștia supuneau distrugerii acele preparate biologice - vaccinuri, care urmau să fie administrate și, deci, au afectat astfel negativ și misiunea ministerului de resort, care procura aceste vaccinuri, în consecință aducând prejudicii materiale statului”, este precizat în comunicatul PCCOCS.
În cadrul perchezițiilor, oamenii legii au ridicat acte medicale, telefoane mobile și înscrisuri de ciornă. Ulterior, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a venit cu o rectificare privind perchezițiile din această dimineață.
"Comunicatul de presă emis de PCCOCS luni dimineață, cu privire la perchezițiile în cazul certificatelor de vaccinare, vizează Asociația Medicală Teritorială Râșcani a municipiului Chișinău, care anterior era parte a spitalului „Sfânta Treime”, scrie PCCOCS.
După finalizarea perchezițiilor, procurorii PCCOCS vor atribui statut procesual-penal persoanelor investigate. Totodată, în vederea recuperării banilor obținuți pe cale ilegală și restituirii prejudiciului cauzat statului, procurorii desfășoară investigații financiare paralele.
Certificat digital COVID  - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Coronavirus
Noi reguli pentru călătorii în UE: Cât timp este valabil certificatul verde
Fluxul de știri
0