Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul britanic de Externe va vizita Rusia în contextul tensiunilor legate de Ucraina

© AP Photo / Matt DunhamBig Ben
Big Ben - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Ministrul britanic de Externe a declarat anterior că serviciile de informații americane au „dovezi șocante” că Moscova intenționează să invadeze Ucraina.
BUCUREŞTI, 8 feb – Sputnik, Doina Crainic. Ministrul britanic de Externe, Liz Truss, va vizita Rusia joi, 10 februarie, într-un efort de atenuare a tensiunilor legate de Ucraina, relatează The Times.
Ministerul rus de Externe menţionase că în prezent se lucrează la organizarea unei posibile vizite.
Luna trecută, guvernul Regatului Unit a declarat că prim-ministrul britanic Boris Johnson a cerut lui Truss să meargă, în scurt timp, în Rusia pentru a purta discuții. Însă, la începutul lunii februarie, Truss a anunţat că a fost testată pozitiv pentru Covid-19 și că își va amâna vizita.
Situația cu privire la Ucraina s-a înrăutățit în ultimele săptămâni, după ce SUA și Marea Britanie au acuzat Rusia că ar plănui o invazie, mentionându-se „consolidarea militară” a Rusiei în apropierea graniței cu Ucraina.
Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Polonia și statele baltice au furnizat mai multe loturi de arme Ucrainei, Washingtonul trimițând forțe suplimentare în ţările vecine Polonia și România. De asemenea, unele rapoarte sugerează că Londra a trimis trupe speciale pentru a instrui soldații ucraineni în „tactici de sabotaj” pe fondul temerilor cu privire la „invazie”.
Fostul președinte ucrainean Petro Poroșenko  - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Internațional
Poroșenko a spus cine este „îngerul păzitor” al Ucrainei – surpriză
Fluxul de știri
0