Measnikov: luăm sau nu tablete pentru a suplini deficitul de vitamina D

© Sputnik / Владимир Песня / Trecere la banca de fotografiiАлександр Леонидович Мясников
Александр Леонидович Мясников - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Doctorul Measnikov spune că comprimatele de vitamina D ar trebui luate pentru a exclude deficitul acestei vitamine.
CHIȘINĂU, 8 sept – Sputnik. Medicul și prezentatorul TV din Rusia, Alexandr Measnikov, cunoscut sub numele de Doctor Measnikov, a povestit la TV „Rusia 1”, fiind citat de RIA Novosti, care este trăsătura distinctivă a administrării vitaminei D.
Potrivit lui, în general, vitaminele conținute în alimente sunt absorbite în organism mai bine decât cele pe care le primește o persoană atunci când ia un complex de vitamine și minerale. Cu toate acestea, după cum a menționat specialistul, în unele cazuri, vitaminele trebuie luate sub formă de tablete.
„Vitamina D este una dintre micile excepții. <...> Trebuie luată de femeile însărcinate fără greș, bătrâni, copii, adulți”, a subliniat Measnikov.
Medicul a explicat că administrarea vitaminei D sub forma în care este vândută în farmacii este recomandată în special în cazul confirmării de laborator a unui deficit al acesteia în organism.
Miasnikov a mai menționat că această vitamină se găsește în fructe de mare, ficat de batog, alge, ouă, doar că în cantități mici. O altă sursă de alimentare cu vitamina D este expunerea la soare.
Centrul de Medicină Legală  - Sputnik Moldova, 1920, 05.09.2021
Oamenii de știință ruși creează un remediu universal pentru cancer
Fluxul de știri
0