Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Expert: Vor dispărea agenții economici care nu-și vor digitaliza afacerile până în 2030

Expert: Agenții economici care nu-și vor digitaliza afacererile pînă în 2030, vor dispărea
Abonare
Pandemia, dar și exodul masiv al cetățenilor din Republica Moldova i-a făcut pe agenții economici să-și digitalizeze afacerile.
Expertul în domeniul management antreprenorial Igor Prisac a declarat în studioul Sputnik Moldova că antreprenorii care încă nu au înțeles importanța digitalizării afacerilor vor avea un șir de probleme. Potrivit expertului, în pandemie, anume digitalizarea afacerilor le-a menținut pe multe dintre acestea.

”Cei care nu vor investi în digitalizarea afacerilor până în 2030 vor dispărea, ori vor fi la periferia succesului. Foarte puțini agenți economici au înțeles în pandemie necesitatea digitalizării: site, logistică, livrări, vânzări, producție ș.a. Provocarea principală cu care ne confruntăm sunt resursele umane pe care le pierdem zilnic prin exodul cetățenilor, iar digitalizarea este o soluție în acest sens”, spune Prisac.

Referindu-se la strategia 2020-2030, Igor Prisac a menționat că pentru prima dată în istoria țării, lucrurile sunt abordate complex și mai serios. S-a pus în prim plan dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, ceea ce este foarte bine, întrucât ele generează cele mai multe locuri de muncă.
”Se pune accent pe economia durabilă, ceea ce îi face pe agenții economici să fie mai inventivi, inclusiv folosind energia regenerabilă. Digitalizarea este o soluție pe care mulți au utilizat-o în pandemie”, a mai spus expertul.
Potrivit strategiei 2020-2030, digitalizarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii este o prioritate. Prin intermediul acestui proces se propune susținerea transferului tehnologic și dezvoltării digitale a întreprinderilor mici și mijlocii pentru valorificarea potențialului inovativ, inclusiv și facilitarea accesului lor pe piețele interne și externe.
Fluxul de știri
0