Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De azi cursele naționale de transport de pasageri sunt sistate: Cât va dura greva

© Sputnik / Anatolii KiriakImagine din arhivă
Imagine din arhivă - Sputnik Moldova, 1920, 07.02.2022
Abonare
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că va sista activitatea curselor naționale de transport pasageri în semn de protest.
CHIȘINĂU, 7 feb - Sputnik. Cursele naționale de transport auto pentru pasageri vor fi sistate începând de azi și nu vor circula până în data de 9 februarie. Decizia vine în semn de protest față de lipsa de acțiune a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale în ceea ce privește solicitarea APOTA de a fi majorate tarifele la serviciile de transport regulat și la serviciile de autogară.
Informația a fost transmisă de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto. Într-un comunicat de presă, Asociația informează că MIDR nu a reacționat la somația transportatorilor comunicată prin scrisoarea deschisă din 22 ianuarie 2022.
Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto anunță că situația creată ar putea pune în pericol funcționarea transportului de pasageri și creează premise pentru abandonarea curselor pe o perioadă nedeterminată. După reluarea activității pe rute, preconizată pentru data de 10 februarie 2022, APOTA va anunța deciziile sale legate de problema tarifelor.
Și Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi ”Transportatorul” a anunat că va susține protestul transportatorilor și sistează cursele regulate în perioada 7-9 februarie 2022.
Amintim, pe 28 ianuarie, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a expediat o scrisoare deschisă pe numele vicepremierului și ministrului Infrastructurii, Andrei Spînu, în care solicită ca, în termeni restrânși, ministerul să prezinte calcule reale ale tarifului la serviciile de transport și a tarifului la serviciile de autogară, în caz contrar, transportatorii sunt gata să sisteze activitatea curselor regulate în semn de protest.
Protestul transportatorilor la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Societate
Asociația Patronală „Transportatorul” susține protestul transportatorilor
Fluxul de știri
0