Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Asociația Patronală „Transportatorul” susține protestul transportatorilor

© Sputnik / Anatolii KiriakProtestul transportatorilor la Chișinău
Protestul transportatorilor la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi ”Transportatorul” susține protestul transportatorilor și sistează cursele regulate.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Asociația Patronală a Profesioniștilor din Transporturi ”Transportatorul” susține protestul anunțat de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto și sistează cursele regulate în perioada 7-9 februarie 2022.
Într-un comunicat de presă remis de „Transportatorul” este precizat că în condițiile actuale nu este posibilă activitatea transportului de persoane, din cauza creșterii prețurilor la carburanți, creșterii taxelor și impozitelor, creșterii prețurilor la asigurare, dar și a creșterii costurilor de deservire tehnică și reparație etc..
„Atenționăm asupra tacticii greșite a MIDR de pasare a responsabilității pentru politicile în transport pe umerii administrațiilor publice locale în încercare de a atrage acestora în susținerea de partid. In mare parte primarii înțeleg acest șiretlic al MIDR care se va solda cu conflicte directe între primari și locuitori și resping categoric ideile provocatoare dar nerealizabile ale ministerului”, este precizat în informarea de presă a Asociației Patronale.
Totodată, este menționat că responsabilii de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale au refuzat orice colaborare și comunicare cu transportatorii.
„Ne cerem scuze de la călătorii noștri pentru incomodități survenite din cauza protestului dar atragem atenția că vina pentru această situație o poartă exclusiv Ministerul care refuză aprobarea măsurilor urgente de soluționare a problemelor, ținând cont de situația reală în economie”, mai menționează transportatorii.
În context, aceștia vin cu o serie de solicitări către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.
Eliberarea din rezerva de stat a motorinei pentru transportatorii de curse regulate pentru a compensa creșterea prețurilor
Crearea unei Comisii sub conducerea prim-ministrului pentru elaborarea în termen de 14 zile a măsurilor urgente de soluționare a problemelor în ramură.
Amintim, Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto a anunțat că va fi sistată activitatea curselor naționale de transport pasageri în perioada 7-9 februarie.
Протест автоперевозчиков в Кишиневе - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Societate
Ultima oră: Cursele naționale de transport pasageri își sistează activitatea
Fluxul de știri
0