Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul a explicat de ce Putin și Xi Jinping nu și-au dat mâna în debutul întrevederii

© Sputnik / Алексей Дружинин / Accesați arhiva multimediaВизит президента РФ Владимира Путина в Китайскую Народную Республику
Визит президента РФ Владимира Путина в Китайскую Народную Республику - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Abonare
Șeful protocolului de Kremlin, Kitaiev a explicat de ce Putin și Xi Jinping au renunțat să-și strângă mâna în debutul întrevederii lor de la Beijing
CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. Întâlnirea dintre președintele rus Vladimir Putin și președintele chinez Xi Jinping a avut loc fără tradiționala strângere de mână deoarece colegii chinezi au cerut acest lucru din cauza situației cu COVID, a declarat șeful de protocol al președintelui Federației Ruse, Vladislav Kitaev, la emisiunea postului TV Rossiya 1, în cadrul emisiunii “Moscova, Kremlinul, Putin”.
În timpul interviului, Kitaev a fost întrebat de ce Putin și Xi Jinping nu și-au dat mâna în timpul întâlnirii, deși anterior întotdeauna și-au strâns mâna.
„Păi, în primul rând, nu întotdeauna. Iată atunci când a venit doamna (la vremea aceea cancelarul german Angela – n.red.) Merkel, în august anul trecut, am primit o cerere de la protocolul ei: să nu-și strângă mâna. Am părăsit situația dându-i un buchet de flori. Desigur, totul a fost discutat și convenit în prealabil. Așa că aici colegii noștri chinezi au cerut să se descurce fără o strângere de mână. Nu am găsit nimic criminal în asta. Și am fost de acord cu asta. Președintele știa că nu trebuie să-i întindă o mână președintelui Republicii Populare Chineze”, a spus Kitaev, fiind citat de RIA Novosti.
Kitaev a adăugat că acest gest – că nu și-au dat mâna - nu constituie un semnal politic.
"Absolut. Fără politică. Aceasta este o încercare de a evita unele pericole, complicații din cauza coronavirusului", a subliniat șeful protocolului președintelui Federației Ruse.
Șeful protocolului a răspuns la întrebarea jurnaliștilor privind atitudinea lui Putin față de solicitările colegilor săi de a schimba protocolul la întâlniri din cauza coronavirusului.
"Îmi este greu să spun ce atitudine au liderii, dar președintele nostru este prietenos. Dacă există cereri de la colegi, el le îndeplinește întotdeauna dorințele", a spus Kitaev.
Spre exemplu, uneori liderii de stat acceptă îmbrățișările, iar uneori vorbesc peste masă, a adăugat Kitaev.
Здание штаб-квартиры НАТО в Брюсселе  - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Rusia
Rusia și China se pronunță împotriva extinderii NATO
Fluxul de știri
0