Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia și China se pronunță împotriva extinderii NATO

© AP Photo / Virginia MayoЗдание штаб-квартиры НАТО в Брюсселе
Здание штаб-квартиры НАТО в Брюсселе  - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Rusia și China se pronunță împotriva extinderii NATO și cheamă alianța să renunțe la abordările din timpul războiului rece. Cele două țări au făcut o declarație comună în acest sens.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Textul respectivei declarații a Federației Ruse și a Chinei cu privire la relațiile internaționale care intră într-o nouă eră și cu privire la dezvoltarea durabilă globală este publicat pe site-ul Kremlinului.
“Părțile se pronunță împotriva extinderii NATO, cheamă alianța Nord-Atlantică să renunțe la abordările ideologizate de pe timpul “războiului rece”, să respecte suveranitatea și interesele altor state, diversitatea specificurilor lor civilizaționale și cultural-istorice, să aibă o abordare obiectivă față de dezvoltarea pașnică a altor state”, afirmă cele două state în declarația lor comună.
Amintim că Vladimir Putin se află într-o vizită în China, el a purtat negocieri cu liderul chinez Xi Jinping, după care va participa la deschiderea Jocurilor Olimpice de iarnă.
În debutul întâlnirii cu liderul chinez Xi Jinping la Beijing, președintele rus a declarat că relațiile dintre Rusia și China sunt un bun exemplu de edificare a unor relații bilaterale demne, care ajută la dezvoltarea ambelor țări.
„În ceea ce privește relațiile noastre bilaterale, acestea se dezvoltă într-adevăr progresiv, în spiritul prieteniei, al parteneriatului strategic, au căpătat un caracter cu adevărat fără precedent. Și sunt un exemplu de relații demne care ajută părțile să se dezvolte și, în același timp, să se susțină reciproc în dezvoltare”, a spus Putin.
Fluxul de știri
0