Валюта - Sputnik Moldova, 1920
Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Atenție, șoferi! Cât ar putea costa benzina și motorina la final de săptămână

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 06.02.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Vineri, ANRE a publicat noile prețuri plafon la carburanți pentru acest weekend. Cât ar putea costa astăzi benzina și motorina.
CHIȘINĂU, 6 feb - Sputnik.Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat vineri noile prețuri plafon la carburanți pentru zilele de weekend. Astfel, prețul plafon ANRE pentru astăzi, duminică, la benzină cu cifra octanică 95 este de 23 de lei și 32 bani pentru un litru. Prețul la motorină este de 20 lei și 23 de bani.
Creșterea prețurilor la produsele petroliere în noul an se datorează în mare parte faptului că, începând cu 1 ianuarie 2022, s-au majorat cotele accizelor prevăzute de Codul Fiscal al Republicii Moldova.
Totodată, săptămâna trecută ANRE a emis un comunicat de presă unde a explicat că cotația petrolului Brent a depășit pragul de 90 de dolari pentru un baril, continuând astfel ascensiunea care a început încă la sfârșitul anului trecut.
Газовая конфорка - Sputnik Moldova, 1920, 05.02.2022
Societate
Moldovagaz vine cu explicații: În conductele de gaze nu se adaugă aer
Potrivit ANRE, aceeași tendință se păstrează și la cotațiile Platts pentru benzină și motorină, care acum sunt tranzacționate la prețuri ce depășesc 840$/tona și respectiv 770 $/tona, reprezentând cel mai înalt nivel înregistrat în ultimii 7 ani.
”Agenția monitorizează permanent activitatea actorilor din sectorul petrolier și asigură în continuare consumatorii că mecanismul actual de formare a prețurilor la produsele petroliere principale de tip standard generează prețuri corecte, transparente și ușor de verificat”, a adăugat ANRE.
Potrivit Agenției, prețurile reflectă fidel evoluțiile pe piața internațională atât în perioade de creștere, cât și descreștere a cotațiilor, excluzând orice posibilitate a companiilor petroliere să intervină în procesul dat prin eventuale majorări nejustificate.
Fluxul de știri
0