Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Asigurarea unor părți din corp, posibilă sau nu în Republica Moldova

Asigurarea unor părți din corp, posibilă sau nu în Republica Moldova
Abonare
Asigurarea unor părți ale corpului este o poliță de asigurare individuală care vizează protejarea anumitor organe ale corpului, ținând cont de stilul de viață, munca și sănătatea persoanei.
Asigurarea auto, de călătorie, de imobile precum și asigurările de viață constituie cele mai frecvente tipuri de asigurare în Republica Moldova. Dar ce se întâmplă dacă o persoană, din cauza profesiei sau a preferințelor sale estetice, se teme în mod special de siguranța unei anumite parți a corpului? Vocea unui cântăreț, picioarele unui fotbalist, mâinile unui pianist pot fi cu ușurință protejate în Occident, nu și în țara noastră.
Tatiana Stradnic, director de filială la o companie de asigurări din Chișinău, invitată în studioul Radio Sputnika vorbit despre imposibilitatea moldovenilor de a apela la o astfel de poliță de asigurare.
"Din cauza faptului că în Republica Moldova nu sunt astfel de cereri, Comisia Națională a Pieței Financiare nu reglementează în licențele eliberate companiilor de asigurări, polițe ce acoperă asigurarea unor părți de corp. Există însă asigurarea de accidente care este un mod sigur de protejare în cazul situaţiilor neprevăzute legate de sănătate, în special atunci când este vorba de traume sau pierderea capacităţii de muncă", a declarat expertul în asigurări.
Tatiana Stradnic a atras atenția asupra procedurii simplificate de primire a sumei de asigurare în caz de accident.
"În cazul în care dispunem de asigurare de accidente și avem un traumatism, primul lucru care îl facem este să ne adresăm la medicul de la urgență care eliberează un certificat ce atestă existența unei vătămări și gravitatea ei. Ulterior, medicul din cadrul companiei de asigurări examinează cazul, verifică veridicitatea certificatului eliberat de instituția medicală și în decurs de două-trei zile, suma prejudiciului este transferată pe cardul beneficiarului de asigurare. Pandemia ne-a învățat să administrăm asemenea cazuri online, fără ca oamenii să bată cărările la diferite instanțe pentru ca să-și demonstreze dreptatea", a explicat Tatiana Stradnic.
Asigurarea de accidente se perfectează pentru un an de zile, iar suma de asigurare este stabilită individual de beneficiar. De exemplu, dacă o persoană alege o asigurare în sumă de 20 000 de lei pe an, atunci în cazul unei fracturi la picior, va primi de la compania de asigurări 10% din suma asigurată, adică 2000 de lei pentru perioada în care se află în incapacitate de muncă. Potrivit Tatianei Stradnic, la nevoie, titularul poliței trebuie doar să telefoneze la numărul indicat pe document, pentru a contacta compania de asistență responsabilă, iar aceasta își va asuma toate grijile legate de plăți.
Fluxul de știri
0