Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

De ce este bine să citim cu voce tare copiilor

De ce este bine să citim cu voce tare copiilor
Abonare
Dragostea pentru carte trebuie să fie cultivată încă din fragedă copilărie, iar cititul cu voce tare are o mulțime de beneficii asupra dezvoltării cerebrale la copii.
Directorul general de la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Elena Pintilei, a vorbit în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" despre conștientizarea importanței cititului cu voce tare.

"Cititul cu voce tare dezvoltă limbajul și formează un vocabular consistent la copii. Cercetătorii au demonstrat că există o diferență de un milion de cuvinte între copiii cărora li se citește zilnic și mult și cei cărora nu li se citesc cărți deloc. Astfel, cu ajutorul lecturii contribuim la dezvoltarea intelectuală, morală și comportamentală a copilului. Sesiunile de citit cu voce tare ajută la crearea unei conectări profunde între părinte și copil", a menționat Elena Pintilei.

Potrivit președintei Asociației Bibliotecarilor din Republica Moldova, cititul cu voce tare crește puterea de concentrare, îmbogățește memoria și dezvoltă abilități ce duc la un succes școlar și academic.
Așadar, lectura în voce tare este cel mai important lucru pe care îl poți face pentru a-l pregăti pe copil pentru citit și învățare, și, în consecință, principalul indicator al nivelului performanțelor academice înalte în viitor.
Fluxul de știri
0