Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce trebuie să cunoașteți atunci când procurați un voucher cadou

Ce trebuie să cunoașteți atunci când procurați un voucher cadou
Abonare
Certificatele de tip voucher sunt de mare ajutor atunci când doriți să impresionați o persoană și să nu dați greș cu alegerea cadoului potrivit. Totuși, înainte de a le procura, specialiștii vă recomandă să atrageți atenție la unele detalii.
Tot mai multă lume crede că cea mai bună idee pentru un cadou deosebit și care mulțumește chiar și cele mai pretențioase persoane este voucherul. Cu toate acestea, directorul Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor, Sergiu Lelic, spune că unii agenți economici profită de neatenția cumpărătorului și nu le "deschid toate cărțile" cu privire la utilizarea acestuia.
În primul rând, odată ce v-ați hotărât să procurați un voucher trebuie să vă informați în totalitate despre calitatea produselor/serviciilor descrise în voucher, cât timp este valabilă această ofertă, ce produse pot fi achiziționate sau ce servicii urmează a fi prestate.

"Consumatorul este în drept să primească suma integrală înapoi, dacă nu-i convine un produs sau serviciu acordat. Doar dacă este indicat pe voucher că este arvună, atunci suma nu poate fi restituită. Mai mult, agentul economic nu are dreptul să constrângă consumatorul în timp precum că voucherul este valabil o zi sau o lună sau poate fi utilizat doar de persoana care l-a procurat. Acestea sunt condiții ce defavorizează consumatorul", a precizat Sergiu Lelic.

Cât privește, returnarea cadourilor care se iau în baza voucherului este important de știut că nu toate produsele pot fi schimbate.
"Doar în caz de neconformitate (defect) consumatorul este în drept să se adreseze agentului economic cu o cerere în decurs de 14 zile din data achiziționării produsului, prezentând bonul de casă", a subliniat specialistul.
Consumatorii moldoveni sunt îndemnați să semnalizeze Agenția pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, dacă au rămas nemulțumiți de calitatea unui produs sau de serviciile prestate de un agent economic.
Fluxul de știri
0