Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Trei din cei cinci foști deputați, plasați în arest în izolator

© Public Domain / Parlamentul Republicii Moldova Follow / 22.04.2021 Ședința plenară Заседание парламента 22 апреля 2021
 Заседание парламента 22 апреля 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Judecătoria Ciocana a decis în privința a trei din cei cinci deputați reținuți pentru îmbăgățire ilicită.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Violeta Ivanov, Anatolie Zagorodnîi și Vladimir Vitiuc au fost plasați în arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție. O decizie în acest sens a fost luată de Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana, după examinarea dosarelor de aplicare a măsurii preventive arest preventiv pentru 30 de zile la cererea procurorilor anticorupție.
Fostul deputat comunist, Violeta Ivanov, va sta după gratii 20 de zile, iar pentru ceilalți doi a fost aplicată măsura preventivă pe un termen de 30 de zile. Judecătorii sunt în proces de examinare și a dosarelor lui Sergiu Sîrbu și Artur Reșetnicov. Decizia urmează să fie anunțată în scurt timp.
Amintim, cei cinci foști deputați au fost reținuți în cadrul unui dosar de îmbogățire ilicită în care sunt vizați 13 foști deputați comuniști. Procurorii anticorupție au efectuat percheziții în perioada 2-3 februarie. Au fost ridicate calculatoare, telefoane mobile, documente, înscrisuri de ciornă și alte probe, care urmează a fi examinate pentru a stabili relevanța pentru investigațiile efectuate pe aceste cazuri.
De asemenea, în locațiile unde au fost efectuate percheziții au fost depistate mai multe sume bănești, proveniența cărora va fi cercetată în cadrul urmăririi penale.
Arest - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Politică
Procurorii cer arest preventiv de 30 de zile pentru cei cinci foști deputați reținuți
Fluxul de știri
0