Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cum a comentat fostul deputat Sergiu Sîrbu reținerea sa

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента
Заседание Парламента  - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Fostul deputat în Parlamentul Republicii, Sergiu Sîrbu a comentat decizia procurorilor de a fi reținut.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Fostul deputat Sergiu Sîrbu a declarat la sosirea la Judecătoria Chișinău cu sediul la Ciocana că nu este vinovat și speră într-o justiție corectă. Sîrbu a fost adus ultimul la Judecătorie unde se examinează dosarele de aplicarea a arestului preventiv pentru cei cinci deputați reținuți pe 2 februarie pentru îmbogățire ilicită.
„Sper într-o justiție echitabilă. Sunt sigur că organele de drept își vor face treaba”, a declarat Sîrbu jurnaliștilor.
Primul a ajuns la Judecătorie Anatolie Zagorodnîi, iar mai apoi Violeta Ivanov. Cei doi foști deputați nu au scos niciun cuvânt. Mai vorbăreț s-a dovedit a fi Artur Reșetnicov, care și la intrarea în sala de audieri, dar și la plecare le-a spus jurnaliștilor că Maia Sandu s-ar răzbuna și că regretă că i-a dat votul. Întrebat dacă a aflat de la Sergiu Sîrbu despre percheziții, Reșetnicov a negat. Totodată, fostul deputat a precizat că a demonstrat astăzi că veniturile familiei sale sunt mai mari decât cheltuielile și că banii pe care i-a găsit procurorii anticorupție în urma perchezițiilor ar fi declarați.
Vladimir Vitiuc a fost adus al patrulea la Judecătorie. Acesta nu a răspuns la nicio întrebare care i-a fost adresată de jurnaliști.
Amintim, Judecătoria Ciocana examinează dosarele de aplicare a măsurii preventive arest preventiv pentru 30 de zile pentru cei cinci foști deputați la cererea procurorilor anticorupție. Decizia instanței de judecată o vom publica imediat de aceasta va fi făcută publică.
Artur Reșetnicov - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Politică
Artur Reșetnicov: „Am un mare regret...” - la ce s-a referit fostul deputat reținut
Fluxul de știri
0