Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasadorul României la Chișinău a fost rechemat: Care este motivul

© Photo : Direcţia comunicare și protocol, Guvernul Republicii MoldovaDaniel Ioniță
Daniel Ioniță - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Abonare
Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a fost rechemat la București. Care este motivul.
CHIȘINĂU, 4 feb - Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat astăzi decretul privind rechemarea lui Daniel Ioniță din calitatea de ambasador extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Moldova. Anunțul a fost făcut pe site-ul instituției prezidențiale din România.

Daniel Ioniță este rechemat din funcția de ambasador pentru că își încheie mandatul de 6 ani. Ambasadorul român își va încheia misiunea în termen de cel mult 90 de zile de la semnarea decretului.

Ioniță face parte dintr-un grup de alți 10 ambasadori români rechemați, printre care și cel al Ucrainei, dar și reprezentantul permanent al României pe lângă Organizația Națiunilor Unite la New York.
Daniel Ioniță a fost numit ambasador al României la Chișinău în anul 2016. Pe 7 iulie 2016 acesta i-a prezentat scrisorile de acreditare președintelui Nicolae Timofti.
Diplomat de carieră, Daniel Ioniță și-a început activitatea la Ministerul Afacerilor Externe al României în iunie 1996. A fost Ambasador al României în Regatul Norvegiei, Director general pentru afaceri strategice în cadrul Ministerului român de Externe, unde a coordonat activitățile politice și diplomatice desfășurate de România în cadrul NATO, UE – dimensiunea de securitate (Politica de Securitate și Apărare Comună), OSCE, Consiliul Europei, precum și relațiile bilaterale ale României cu SUA și Canada.
Dmitri Peskov  - Sputnik Moldova, 1920, 04.02.2022
Rusia
Peskov a comentat informațiile despre dificultățile la aterizarea avionului lui Putin
Fluxul de știri
0