Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vor cere sau nu moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița?

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 22 октября 2021
Заседание парламента Молдовы 22 октября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Socialiștii ar putea să vină azi cu o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița la ședința Parlamentului. Cel puțin asta a dat de înțeles deputatul PSRM Vasile Bolea.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Deputatul socialist a declarat într-un interviu pentru Sputnik Moldova că sunt mai multe motive pentru o moțiune de cenzură. Vasile Bolea însă a evitat să spună exact dacă moțiunea va fi înaintată la ședința plenară de azi, fie deja săptămâna viitoare.
”Temei pentru inițierea unei moțiuni de cenzură este activitatea dezastruoasă a actualului Guvern. Las o mică intrigă, dacă pregătim sau nu o moțiune de cenzură. Nu confirm și nici nu infirm acest lucru, vreau să păstrăm intriga”, declară Bolea.
Pentru ca moțiunea să fie înaintată e nevoie de semnătura a cel puțin 34 de deputați, iar Vasile Bolea a reiterat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor ar avea suficiente semnături pentru a veni cu o astfel de inițiativă.
Și deputatul BECS, Vlad Bătrâncea a declarat zilele trecute că formațiunea va pregăti minuțios moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița, iar pentru asta ar putea vota și unii deputați din PAS.
Pentru demiterea Guvernului este nevoie de 51 de deputați din actualul Parlament.
Anterior, și Partidul Politic ”ȘOR” au anunțat că vor înainta o moțiune de cenzură împotriva Executivului condus de Natalia Gavrilița.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Politică
Deputații se întrunesc în ședință: Vor alege avocatul poporului
Fluxul de știri
0