Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Prorectorul UTM: Nivelul de pregătire a viitorilor specialiști este în scădere

Profesorii atenționează, urmează o pandemie de "miopie"
Abonare
Pandemia de COVID-19 a perturbat considerabil sistemul de învățământ la nivel global, iar efectele, conform prognozelor, se vor resimți încă mult timp înainte.
Cei care sunt implicați în sistemul de învățământ semnalează un declin important în ceea ce ține de calitatea educației. Prorectorul Universității Tehnice din Republica Moldova Dinu Țurcanu a vorbit la Centrul de Presă Sputnik Moldova despre golurile pe care le generează învățământul fără prezență fizică în formarea profesională a studenților.

"Avem o promoție de studenți care își realizează studiile într-o perioadă dificilă. Ei recunosc că este greu să dezvolți anumite aptitudini practice de care ai nevoie ca viitor specialist, învățând la distanță. Astfel, nivelul profesional de pregătire a viitorilor specialiști este în scădere, nemaivorbind de calitatea elevilor care au devenit studenți între timp. Sunt absolut sigur că în continuare ne așteaptă o pandemie de "miopie" și de alte probleme", a declarat Dinu Țurcanu.

Menționăm că oamenii de știință bat alarma și spun că miopia ia amploare, iar experții francezi cer ca această situaţie să fie considerată o problemă de sănătate publică. Potrivit previziunilor actuale, în 2050, jumătate din populaţia lumii va suferi de miopie.
Amintim că, din data de 24 ianuarie, instituțiile de învățământ general, profesional tehnic și superior au trecut la învățământul online. Aceasta este ultima decizie a CNSP în contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri noi de infectare pe întreg teritoriul Republicii Moldova, determinată de apariția în țara noastră a variantei Omicron.
Fluxul de știri
0