Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova se aliniază unor noi standarde UE în domeniul aeronautic: Ce se schimbă

© Sputnik / Mihai CarausAeroport
Aeroport - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Republica Moldova se aliniază unor noi standarde europene în domeniul aeronautic. Iată despre ce este vorba.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Noi standarde europene în domeniul aeronautic urmează a fi implementate în Republica Moldova. Un proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi de către 57 de deputați.
Noile prevederi se referă la siguranța aviației, securitate, drepturile pasagerilor, gestionarea traficului aerian, reglementarea economică, dar și problemele concurenței și alte aspecte sociale.
Implementarea noilor prevederi reprezintă continuarea realizării pașilor pe care Republica Moldova urmează să-i întreprindă pentru deschiderea pieței zborurilor directe pentru toate companiile aeriene între UE și Moldova. Totodată, se propune facilitarea schimbului comercial între părți, dar și o mai bună mobilitate pentru cetățeni, inclusiv a sectorului turistic.
Implementarea prevederilor va fi realizată de către Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale și Autoritatea aeronautică civilă a Republicii Moldova.
Proiectul are drept scop crearea unui spațiu aerian comun pe baza obiectivului de a deschide accesul la piețele părților, în condiții egale de concurență și respectând aceleași norme, inclusiv în materie de siguranță, securitate, de management al traficului aerian, de aspecte sociale și de mediu.
Acordul privind spațiul aerian comun dintre Republica Moldova și UE și statele sale membre a fost semnat la 26 iunie 2012, la Bruxelles.
parlament - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Politică
A fost ales noul Avocat al Poporului: Cine este - VIDEO
Fluxul de știri
0