Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost ales noul Avocat al Poporului: Cine este - VIDEO

parlament - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Astăzi a fost ales noul Avocat al Poporului. Iată cine va ocupa funcția de ombudsman.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Deputații au ales astăzi în cadrul ședinței Parlamentului noul Avocat al Poporului Republicii Moldova. Este vorba despre Ceslav Panico, pentru care au votat 56 de legislatori.
Deputații au avut de ales între Ceslav Panico și Alexandru Zubco - cei doi au fost propuși plenului Parlamentului de Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Pentru Alexandru Zubco au votat doar 21 de deputați.

Ceslav Panico este licențiat în drept și magistru în drept civil. El are o vastă experiență în domeniul drepturilor și libertăților fundamentale ale omului.

Amintim că la concursul de selectare a candidaților pentru funcția de Avocat al Poporului au participat șapte candidați. Potrivit legislației, candidatul la funcția de Avocat al Poporului trebuie să întrunească mai multe condiții, printre care vechimea în muncă de cel puțin zece ani și activitate notorie în domeniul apărării și promovării drepturilor omului. De asemenea, candidatul nu trebuie să aibă, în ultimii cinci ani, rezultate negative la testul de integritate profesională.
Ceslav Panico a fost ales ombudsman după ce funcția de Avocat al Poporului a fost declarată vacantă la data de 9 decembrie 2021. Atunci, deputații au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloșag.
Anterior, această funcție a fost deținută de Mihail Cotorobai, care a decedat la începutul anului trecut din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Politică
A fost ales un nou membru al Consiliului Superior al Procurorilor: Cine este
Fluxul de știri
0