Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce a declarat Litvinenco după reținerea foștilor deputați

© Photo : Miroslav RotariПремьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу
Премьер-министр и члены нового правительства Молдовы приняли присягу - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul Justiției a reacționat după reținerea mai multor foști deputați pentru îmbogățire ilicită.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Părăsirea unei formațiuni politice și aderarea la alta este un proces politic care se întâlnește și în alte state, dar ce s-a întâmplat în Republica Moldova în perioada anilor 2015-2019 a fost o cumpărare masivă de deputați. Precizarea a fost făcută de ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, după reținerea foștilor deputați.
„Părăsirea unei formațiuni politice și aderarea la alta nu este o invenţie a noastră şi se întâlneşte şi la „case mai mari”. Însă ceea ce s-a întâmplat în perioada 2015-2019 în Republica Moldova nu este o simplă migrare de deputați. Asta a fost doar finalitatea, ”vârful icebergului”; în realitate a avut loc o cumpărare masivă de deputați. Cu cote inimaginabile. Similar cum se cumpără obiectele la piață”, a scris Litvinenco pe pagina sa de Facebook.
Litvinenco a mai spus că este un precedent nefast care nu trebuie să mai aibă loc în Republica Moldova.
Amintim că miercuri, 2 februarie, au fost reținuți pentru 72 de ore cinci foști deputați. Este vorba de Vladimir Vitiuc, Artur Resetnicov, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sîrbu. Se întâmplă după ce procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.
Заседание Парламента - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Societate
Ultimă oră! Și fostul deputat Sergiu Sîrbu a fost reținut pentru 72 de ore
Fluxul de știri
0