Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Gîrbu: Guvernul Republicii Moldova este un gigant cu brațe scurte

© Sputnik / Mihai CarausGuvernul Gavrilița
Guvernul Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Expertul economic a analizat activitatea Guvernului condus de Natalia Gavrilița și a ajuns la concluzii dezamăgitoare.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. În politică se obișnuiește să se evalueze eficacitatea activităților Guvernului în funcție de modul în care Cabinetul de Miniștri contribuie la îmbunătățirea vieții cetățenilor, la bunăstarea acestora. În Republica Moldova, creșterea prețurilor la resursele energetice, produse și bunuri esențiale, din păcate, a devenit o realitate obiectivă.
De ce Guvernul condus de Natalia Gavrilița, care a fost învestit cu voturile a 58 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), nu poate preveni evoluțiile negative în economia națională a țării? La această întrebare a răspuns expertul economic Viorel Gîrbu, în studioul Sputnik Moldova.
„Avem un Guvern foarte slab, cu capacități limitate. Este un gigant cu brațele scurte. Un gigant pentru că în această etapă populația încă așteaptă ca Guvernul să rezolve problemele, dar de facto nu reușește să facă ceva. Sunt puțini oameni în Executiv care înțeleg cum se rezolvă problemele”, a precizat expertul.
Potrivit lui Viorel Gîrbu, actuala guvernare nu are o viziune cuprinzătoare asupra soluționării problemelor economice din țară. Analistul a susține că blocul economic din guvernul Garilița nu este format din specialiști profesioniști în domeniu, ci din oameni din ONG-uri.
„Aceasta este o abordare greșită din partea partidului PAS. Pentru ei, economia și finanțele nu sunt o prioritate. Reieșind din programul de guvernare al Executivului, putem concluziona că în sectorul economic s-au folosit doar concepte generale”, a adăugat specialistul.
Gîrbu a concluzionat că Guvernul trebuie să se concentreze pe dezvoltarea sectorului relaţiilor economice externe, pentru a se asigura că Republica Moldova dezvoltă comerţul cu toate ţările partenere.
Fost ministru: Guvernul să intervină pentru a asigura securitatea alimentară a cetățenilor - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Podcasturi
Fost ministru: Guvernul să intervină pentru a asigura securitatea alimentară a cetățenilor
Fluxul de știri
0