Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fracțiunea ”Șor” boicotează ședința Parlamentului: Care este motivul

© Sputnik / Mihai CarausDeputați în Parlamentul Republicii Moldova
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Fracțiunea Partidului ”Șor” din Parlamentul Republicii Moldova boicotează ședința din 3 februarie a Legislativului.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Fracțiunea parlamentară a Partidului ”Șor” boicotează ședința de astăzi a Parlamentului. Anunțul a fost făcut de liderul fracțiunii, Marina Tauber, cu câteva minute înainte de începerea ședinței Legislativului. Deputații ”Șor” nu au mers în plen în semn de solidaritate față de colegii lor reținuți pentru 72 de ore.
Amintim că miercuri, 2 februarie, au fost reținuți pentru 72 de ore cinci foști deputați. Este vorba de Vladimir Vitiuc, Artur Resetnicov, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sîrbu.
Se întâmplă după ce procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.
Заседание парламента Молдовы 22 октября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Politică
Vor cere sau nu moțiune de cenzură împotriva Guvernului Gavrilița?
Fluxul de știri
0