Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Estonia anulează certificatele COVID – iată de când

© AFP 2024 / ANDREAS SOLAROGreen Pass
Green Pass - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Estonia se pregătește să renunțe în scurt timp la certificatele Covid, pentru minori acestea vor fi anulate deja din 14 februarie.
CHIŞINĂU, 3 feb - Sputnik. Premierul Estoniei a anunțat condițiile în care vor fi anulate certificatele COVID, relatează RIA Novosti. Potrivit lui Kai Kallas, guvernul este gata să ia o astfel de decizie din 21 februarie, dacă în spitale vor fi internați mai puțin de 25 de pacienți cu coronavirus pe zi.
„Putem renunța din 21 februarie la utilizarea certificatelor COVID în interiorul țării, dacă numărul de spitalizați cu coronavirus nu va depăși 25 de pacienți pe zi”, a scris Kaya Kallas pe rețelele de socializare.
De asemenea, din 7 februarie, copiii nu vor mai trebui să se afle în carantină după un contact apropiat cu o persoană covid-pozitivă la școală, grădiniță sau instituții extrașcolare, indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, iar din 14 februarie vor fi anulate certificatele COVID pentru minori.
Kallas a menționat că posibilitatea renunțării la certificate este asigurată nivelul suficient de vaccinare, numărul mare de persoane care au fost deja bolnave și agresivitatea mai redusă a tulpinii Omicron a coronavirusului în comparație cu tulpinile anterioare. Povara asupra spitalelor și numărul celor care au nevoie de terapie intensivă s-au redus.
Certificat digital COVID  - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Coronavirus
Noi reguli pentru călătorii în UE: Cât timp este valabil certificatul verde
Fluxul de știri
0