Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cetățenii nu vor mai fi sancționați dacă vor face asta - detalii

© Sputnik / Mihai Carausoameni
oameni
 - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Abonare
Un proiect care are drept scop diminuarea poverii administrative asupra cetățenilor și agenților economici a fost votat de deputați.
CHIȘINĂU, 3 feb - Sputnik. Antreprenorii care au comis încălcări fiscale în sumă de până la 5 000 de lei și cetățenii a căror încălcări constatate nu depășesc 500 de lei nu vor fi sancționați, ci le vor fi aplicate avertizări. O proiect de lege în acest sens a fost votat astăzi în prima lectură de către 68 de deputați.
"Se va considera nesemnificativă încălcarea fiscală dacă suma, în cazul nerespectării modului de declarare sau în cazul diminuării impozitelor sau taxelor de către persoanele juridice și persoanele fizice care practică anumite activități, va constitui până la 5000 de lei. În prezent, această sumă constituie până la 1000 de lei. Pentru persoanele fizice, aceleași încălcări vor fi considerate nesemnificative dacă pragul respectiv va fi de până la 500 de lei și nu până la 100 de lei cum este în prezent", se arată în Proiectul de lege.
Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, a menționat în cadrul ședinței de Parlament că inițiativa vine să promoveze avertizările în locul amenzilor, în cazul unor încălcări nesemnificative și să motiveze instituțiile statului să se concentreze pe evaziuni fiscale mari și spălări de bani de proporții.
lumină - Sputnik Moldova, 1920, 03.02.2022
Politică
Decis! Moldova va cumpăra energie electrică din mai multe surse
Fluxul de știri
0