Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Reacția Moscovei la decizia Berlinului de a interzice difuzarea RT DE

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПетербургский международный экономический форум. День третий
Петербургский международный экономический форум. День третий - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Moscova a venit cu o reacție la decizia Berlinului de a interzice difuzarea postului de televiziune RT DE prin satelit și promite măsuri de răspuns în raport cu presa germană din Rusia.
BUCUREȘTI, 2 feb – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a reacționat la decizia Comisiei pentru Licențiere și Monitorizare din Germania cu privire la interzicerea difuzarea postului de televiziune „RT DE”.
Pe 2 februarie, autoritatea germană de reglementare în sfera presei, făcând trimitere la lipsa unei autorizații eliberate de instituțiile naționale, a emis o prescriere de încetare a difuzării televiziunii de limbă germană “RT DE” prin satelit și prin alte mijloace.
Decizia, în opinia diplomației ruse, a fost luată în ciuda faptului că instituția media își desfășura activitatea în baza unei licențe eliberate de Serbia pentru transmisiune prin satelit, în conformitate deplină cu Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră, ai cărui Germania este parte semnatară.
“Părții germane i s-a atras atenția asupra inacceptabilității exercitării presiunilor politice asupra operatorului media rusesc, indicându-se asupra posibilității adoptării unor măsuri de răspuns în cazul refuzului Berlinului de a căuta soluții constructive la problema creată de ei înșiși cu RT DE”, se menționează în comunicatul MAE de la Moscova.
Potrivit diplomației ruse, decizia autorității germane de reglementare reprezintă un semnal clar că îngrijorările Rusiei au fost ignorate demonstrativ.
"Acest pas nu ne lasă o altă opțiune decât să recurgem la măsuri de răspuns în raport cu presa germane acreditată în Rusia, precum și în raport cu intermediarii online, care au eliminat în mod arbitrar și neîntemeiat conturile postului de televiziune din platformele lor", conchide MAE de la Moscova.
Fluxul de știri
0