Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aprobat: Permisele auto moldovenești vor fi recunoscute în Belarus

© Sputnik / Mihai CarausPermis de conducere
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Acordul cu privire la recunoașterea permiselor de conducere moldovenești în Belarus a fost aprobat.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Belarus privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere a fost aprobat în cadrul ședinței Guvernului din 2 februarie.
Potrivit documentului, necesitatea inițierii negocierilor asupra Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Republicii Belarus privind recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere rezultă din interesul manifestat de către părți în cadrul întrevederii ambasadorului Republicii Moldova în Republica Belarus cu ministrul Afacerilor Interne al Republicii Belarus, care a avut loc la data de 13 mai 2021.
Scopul Acordului este recunoașterea și conversiunea permiselor de conducere și echivalarea acestora. De asemenea, odată cu conversiunea permiselor de conducere în ambele state se va pune capăt anonimității conducătorilor auto nerezidenți și se va sancționa încălcarea normelor de circulație comise în alt stat decât cel în care a fost înmatriculat vehiculul implicat.
Încheierea acestui Acord este justificată de prezența cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul Republicii Belarus. Astfel, ținînd cont de importanța deținerii unui mijloc de transport, posesia unui permis de conducere recunoscut în mod corespunzător va favoriza libera circulație a persoanelor.
În baza Acordului, Părțile vor recunoaște reciproc, în scopul conversiunii, permisele de conducere neprovizorii și valabile, emise de autoritățile competente ale celeilalte Părți, în conformitate cu normele proprii naționale, pentru titularii permiselor de conducere, care obțin reședința pe teritoriul statului propriu. Divergențele ce ar putea apărea la interpretarea Acordului vor fi soluționate prin consultări sau negocieri între Părți prin intermediul canalelor diplomatice.
Permis de conducere - Sputnik Moldova, 1920, 04.01.2022
Politică
Tot mai mulți locuitori din stânga Nistrului solicită permise de conducere moldovenești
Fluxul de știri
0