Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Pentagon: SUA vor disloca în următoarele zile aproximativ 2000 de militari în Europa

© AP Photo / Evan VucciJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Statele Unite ale Americii confirmă oficial că vor disloca în următoarele zile aproximativ 2000 de militari în Europa.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. SUA vor disloca în următoarele zile aproximativ 2000 de militari în Europa, a declarat în cadrul unui briefing reprezentantul Pentagonului John Kirby.

„Redislocăm forțe suplimentare de aproximativ 2.000 de soldați din SUA în Europa în următoarele zile”, a spus Kirby.

Potrivit lui, aceasta include transferul de unități din Divizia 82 Aeropurtată și Corpul 18 Aeropurtat.

Problema ucraineană și negocierile cu Occidentul

Relațiile dintre Rusia și Occident au devenit și mai tensionate în ultimele luni. Washingtonul și Bruxelles-ul acuză Kremlinul că pregătește o „invazie” a Ucrainei și, pe acest fundal, își întăresc prezența în Europa de Est și amenință cu înăsprirea sancțiunilor antirusești.
Moscova respinge toate pretențiile și reamintește că Kievul nu respectă acordurile de la Minsk: autoritățile ucrainene au concentrat jumătate din personalul armatei în apropierea liniei de confruntare și trag în partea adversă cu arme interzise.
Kremlinul și Ministerul de Externe au subliniat în repetate rânduri că scopul poveștilor de „agresiune” este de a construi o grupare militară străină în apropierea granițelor ruse. Kremlinul a mai explicat că principalul motiv al escaladării îl reprezintă acțiunile Statelor Unite și ale NATO, care „pompează” arme în Ucraina, împingând-o astfel către aventuri militare.
La sfârșitul anului trecut, Moscova a predat Bruxelles-ului și Washingtonului proiectele de documente privind garanțiile de securitate, principala cerință era neextinderea NATO spre est, dar tocmai partenerii săi occidentali, potrivit MAE rus, au fost cei care au ignorat în răspunsul lor scris aceste garanții de securitate.
Fluxul de știri
0