Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Mass-media: SUA vor pune în alertă noi forțe pentru a le trimite în Europa

© AFP 2024Pentagonul
Pentagonul  - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
WSJ anunță că Statele Unite ale Americii vor pune în alertă noi forțe în cazul în care acestea vor fi trimise în Europa.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Pentagonul a ordonat ca încă câteva mii de soldați să fie puși în alertă maximă în cazul unei posibile trimiteri a acestora în Europa, scrie, cu trimitere la declarațiile unor funcționari americani, Wall Street Journal, care este citat de RIA Novosti.
Potrivit acestor surse, Statele Unite intenționează să desfășoare aproximativ două mii de militari în Polonia și Germania, precum și să redistribuie în România o parte din forțele deja dislocate în Germania.
„În plus, Pentagonul planifică să efectueze alte redislocări de forțe în interiorul Europei și le-a ordonat încă câtorva mii de soldați să fie gata pentru fi redislocați, asta pe lângă cei 8 500 de militari care au primit ordine similare săptămâna trecută”, scrie Wall Street Journal.

Problema ucraineană și negocierile cu Occidentul

Relațiile dintre Rusia și Occident au devenit și mai tensionate în ultimele luni. Washingtonul și Bruxelles-ul acuză Kremlinul că pregătește o „invazie” a Ucrainei și, pe acest fundal, își întăresc prezența în Europa de Est și amenință cu înăsprirea sancțiunilor antirusești.
Moscova respinge toate pretențiile și reamintește că Kievul nu respectă acordurile de la Minsk: autoritățile ucrainene au concentrat jumătate din personalul armatei în apropierea liniei de confruntare și trag în partea adversă cu arme interzise.
Kremlinul și Ministerul de Externe au subliniat în repetate rânduri că scopul poveștilor de „agresiune” este de a construi o grupare militară străină în apropierea granițelor ruse. Kremlinul a mai explicat că principalul motiv al escaladării îl reprezintă acțiunile Statelor Unite și ale NATO, care „pompează” arme în Ucraina, împingând-o astfel către aventuri militare.
La sfârșitul anului trecut, Moscova a predat Bruxelles-ului și Washingtonului proiectele de documente privind garanțiile de securitate, principala cerință era neextinderea NATO spre est, dar tocmai partenerii săi occidentali, potrivit MAE rus, au fost cei care au ignorat în răspunsul lor scris aceste garanții de securitate.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Rusia
SUA au ignorat îngrijorările principiale ale Rusiei, a declarant Putin
Fluxul de știri
0