Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Indemnizații mai mari pentru cei care au grijă de copii în timpul orelor online

© Inquam Photos / OCTAV GANEAȘcoala online
Școala online - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Gvernula a apropbat o hotărâre prin care va fi majorat cuantumul indemnizațiilor acordate salariaților care au grijă de copii în perioada învățământului online.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Salariații vor primi din partea statului o indemnizație majorată - de la 150 lei la 250 lei pe zi. Guvernul a aprobat această decizie în cadrul ședinței de astăzi.
Asta în contextul în care Guvernul continuă măsurile de sprijin pentru angajatori și salariați în contextul restricțiilor aplicate în perioada pandemiei de COVID-19.
”Executivul a aprobat și majorarea indemnizației pentru salariații cu copii și pentru șomajul tehnic, și, respectiv, majorarea plafonului pentru compensarea zilelor libere de vaccinare de la 450 lei la 500 lei pe zi, ceea ce reprezintă circa 50% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie pentru anul 2022, care constituie 9900 lei” este precizat în comunicatul emis de Guvern.
Proiectul dat prevede și unele completări și precizări ce vor îmbunătăți aplicarea acestor compensații.
Guvernul mai anunță că noile măsuri vor reduce povara financiară a angajatorilor în perioada pandemiei de COVID-19. Pentru implementarea acestora, au fost alocate 200 milioane lei în bugetul de stat pentru anul 2022.
Studenți, instituții superioare de învățământ - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Societate
Oficial! Elevii și studenții vor avea burse mai mari
Fluxul de știri
0