Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ce au făcut în 2015 cei patru foști deputați reținuți astăzi de procurori

© Sputnik / Miroslav RotariVioleta Ivanov
Violeta Ivanov - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Cei patru foști deputați reținuți astăzi de procurori s-au numărat printre cei 14 ex-legislatori care în 2015 au părăsit Partidul Comuniștilor din Parlamentul Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. După ce în luna decembrie 2015 cei 14 deputați au părăsit Partidul Comuniștilor din Republica Moldova, fracțiunea a rămas cu doar 7 legislatori, deși a intrat în Parlament după alegerile din 2014 cu 21.
Cei 14 deputați, printre care s-au numărat atunci și Vladimir Vitiuc, Artur Resetnicov, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi, reținuți astăzi de procurori pentru 72 de ore, au anunțat atunci că creează o platformă social-democrată menită să soluționeze criza politică în care se află țara noastră. De facto aceasta susținea inițiativele guvernării reprezentate de Partidul Democrat.
În 2020, Violeta Ivanov și Vladimir Vitiuc au aderat deja la fracțiunea Partidului „Șor”.
Reținerea lui Vladimir Vitiuc, Artur Resetnicov, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi are loc după ce procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
„Cazurile de îmbogățire ilicită sunt investigate în conexiune cu anchetele penale efectuate de către procurorii anticorupție pe faptul coruperii unor deputați din Parlamentul Republicii Moldova pentru părăsirea fracțiunii parlamentare din care făceau parte”, precizează Procuratura Anticorupție într-un comunicat de presă.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.
Procuratura Anticorupție anunță că alte informații vor fi difuzate pe parcursul derulării investigațiilor în respectivele cauze penale.
Fluxul de știri
0