Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum a comentat premierul Natalia Gavrilița scumpirea pâinii

© Sputnik / Mihai CarausNatalia Gavrilița
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Premierul Natalia Gavrilița a comentat majorarea prețului la pâine și produsele de panificație.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. În cadrul ședinței de Guvern, care astăzi se desfășoară în format de videoconferință, Natalia Gavrilița a declarat că scumpirea pâinii era inevitabilă, pentru că cel mai mare combinat de panificație activează deja de mai mult timp în pierdere.
„Vreau să credeți că am luat toate măsurile, am depus toate eforturile ca să asigurăm amânarea majorărilor din noiembrie. Am reușit să ne asigurăm că prețurile nu au crescut în perioada sărbătorilor, dar prețurile actuale au fost stabilite încă din 2015 și de atunci s-au schimbat multe lucruri. La moment întreprinderea lucrează în pierdere, de aceea este nevoită să schimbe prețurile la mai multe produse”, a spus premierul.
Oficialul a atras atenția însă că prețul pâinii sociale rămâne neschimbat, iar volumul acesteia va crește considerabil.
„Pâinea socială rămâne la același preț, iar volumul acesteia va crește cu peste 50%. Și astfel mai mulți cetățeni vulnerabili care au nevoie de această pâine socială vor putea accesa acest produs”, a mai spus premierul.
În urma majorării fără precedent a tarifelor la gaze naturale și energie electrică, societatea pe acțiuni „Franzeluța” a anunțat marți că este nevoită să majoreze și ea prețurile la tot sortimentul de pâine. Compania nu a precizat însă cât va constitui majorarea.
Totodată, întreprinderea a decis să majoreze volumul de producție a pâinii sociale în rețeaua de magazine specializate. Astfel, începând cu 1 februarie, volumul de pâine socială „Chișinău” a fost majorat cu 54%. Prețul final pentru consumatori nu va fi modificat la acest produs.
Administrația întreprinderii amintește că cea mai recentă ajustare de preț aplicată de „Franzeluța” S.A. la unele din produsele sale de panificație a avut loc tocmai în anul 2015.
Fluxul de știri
0