Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fostul deputat Artur Reșetnicov a intrat în greva foamei după ce a fost reținut - VIDEO

© Sputnik / Miroslav RotariArtur Reșetnicov
Artur Reșetnicov - Sputnik Moldova, 1920, 02.02.2022
Abonare
Unul dintre cei cinci foști deputați reținuți astăzi fiind bănuiți de îmbogățire ilicită a intrat în greva foamei.
CHIȘINĂU, 2 feb - Sputnik. Fostul deputat Artur Reșetnicov, suspectat de îmbogățire ilicită și reținut astăzi deopotrivă cu alți patru ex-legislatori, a intrat în greva foamei.
„Am declarat azi dimineață greva foamei și voi continua până când Moldova va fi un stat de drept”, a declarat Artur Reșetnicov.
Fostul deputat este convins că a fost reținut la indicațiile președintelui.
„A fost indicația doamnei Sandu, pentru activitatea mea politică anterioară în calitate de deputat și pentru convingerile mele politice”, a declarat Artur Reșetnicov.
Maia Sandu a negat acuzațiile.
“Eu nu am dat și nu dau indicații pentru Justiție. Ceea ce fac eu este să sprijin reformele, inclusiv să contribui la obținerea sprijinului pentru ca noi să putem să facem ordine în Justiție așa încât să avem siguranța cu toții ca lucrurile care sunt făcute acolo sunt conform legii”, a spus președintele.
Anterior au fost reținuți pentru 72 de ore cinci foști deputați. Este vorba de Vladimir Vitiuc, Artur Resetnicov, Violeta Ivanov și Anatolie Zagorodnîi și Sergiu Sîrbu.
Se întâmplă după ce procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție în comun cu ofițerii Serviciul de Informații și Securitate și ai Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale au descins în cadrul investigării faptelor de îmbogățire ilicită a 13 ex-deputați în Parlamentul Republicii Moldova. Astfel, sunt vizate 47 de bunuri imobile și 13 autoturisme.
Conform rezultatelor preliminare ale investigațiilor, cheltuielile ex-deputaților cercetați depășesc veniturile licite ale acestora în unele cazuri cu 350 de mii de lei, iar în alte cazuri această diferența atinge valoare de circa 4,6 milioane de lei.
Fluxul de știri
0