Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a purtat discuții cu președintele francez Macron

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaPutin
Putin - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
Putin a purtat discuții telefonice cu președintele francez Macron.
Președintele rus Vladimir Putin a vorbit la telefon cu președintele francez Emmanuel Macron, a informat serviciul de presă de la Kremlin.
"Schimbul de opinii cu privire la situația din jurul Ucrainei și chestiunile legate de furnizarea de garanții de securitate pe termen lung și garantate din punct de vedere legal pentru Federația Rusă a continuat. Vladimir Putin a subliniat încă o dată în detaliu abordările fundamentale ale acestor probleme", spune sursa citată.
În plus, liderii au convenit asupra contactelor ulterioare prin telefon, precum și asupra posibilității de a organiza o întâlnire personală.
În ultimele luni, relațiile dintre Rusia și Occident au devenit și mai tensionate. Washingtonul și Bruxelles-ul acuză Moscova că pregătește o „invazie” a Ucrainei și, pe acest fundal, își întăresc prezența în Europa de Est.
Rusia respinge toate acuzațiile și reamintește că Kievul nu respectă acordurile de la Minsk: autoritățile ucrainene au concentrat jumătate din personalul armatei în apropierea liniei de contact și trag în forțele de rezistență din Donbas din arme interzise.
Armata naţională - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Editoriale
Împotriva cui majorează cheltuielile militare Guvernul Moldovei
Kremlinul și Ministerul rus de Externe au subliniat în repetate rânduri că scopul acuzațiilor de „agresiune” este de a consolida prezența unei grupări de trupe străine în apropierea granițelor ruse. Ei au mai explicat că principalul motiv al escaladării îl reprezintă acțiunile Statelor Unite și ale NATO, care „pompează” Ucraina cu arme, împingând-o astfel către aventuri militare.
La sfârșitul anului trecut, Moscova a transmis Bruxelles-ului și Washingtonului proiecte de documente privind garanțiile de securitate, principala cerință era neextinderea NATO spre Est, dar tocmai acest aspect a fost ignorat de partenerii occidentali, potrivit MAE rus, în răspunsul lor scris.
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Societate
Doi candidați vor lupta pentru funcția de Avocat al Poporului: Cine sunt
Fluxul de știri
0