Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Doi candidați vor lupta pentru funcția de Avocat al Poporului: Cine sunt

© Sputnik / Mihai CarausПарламент Республики Молдова
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului a decis înaintarea a doi candidați în Plenului Parlamentului.
CHIȘINĂU, 25 ian - Sputnik. La concursul de selectare a candidaților pentru funcția de Avocat al Poporului au participat șapte candidați. În final, au fost aleși Ceslav Panico și Alexandru Zubco. Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei parlamentare Juridice Numiri și Imunități, Olesea Stamate.
Cei doi candidați vor fi prezentați în scurt timp plenului Parlamentului. Candidatul care va obține votul majorității deputaților aleși, va fi numit în funcția de Avocat al Poporului.
Anterior a fost constituită Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului. Din aceasta fac parte deputații din Comisia drepturile omului și relații interetnice și Comisia juridică, numiri și imunități. Asta după ce funcția de Avocat al Poporului a fost declarată vacantă la data de 9 decembrie 2021. Atunci, deputații au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloșag.
Anterior, această funcție a fost deținută de Mihail Cotorobai, care a decedat la începutul anului trecut din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.
Natalia Moloșag - Sputnik Moldova, 1920, 09.12.2021
Societate
Avocatul Poporului s-a răzgândit: Și-a retras cererea de demisie
Fluxul de știri
0