Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele țării vrea să simplifice procedura de confiscare a averilor ilicite

© Sputnik / Mihai CarausMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
Șeful statului propune modificarea legislației ce ține de confiscarea averilor, care au fost obținute în urma actelor de corupție.
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, a propus unele modificări la legislația națională. Mai exact este vorba despre punerea în practică a mecanismului de confiscare extinsă a averilor acumulate prin acte de corupție. O inițiativă legislativă ce are ca scop îmbunătățirea cadrului legal în domeniu a fost expediată astăzi Parlamentului.
„Eforturile noastre de îmbunătățire a normelor legislative pentru a combate corupția vor continua. Vor continua și eforturile de reformare a justiției pentru ca normele legale să fie aplicate pentru toți, fără excepție”, a declarat Maia Sandu.
Maia Sandu a mai declarat că legea actuală conține un obstacol ce îngreunează procedura de confiscare a bunurilor celor care s-au îmbogățit ilicit și le dă posibilitatea să-și păstreze averile. Astfel, aceștia rămân în posesia averilor prin transferul lor către persoane terțe. Proiectul de lege propus Parlamentului vine să elimine lacuna dată.
Drum spre localitatea Coteni, amplasată la aproximativ 40km Sud-Vest de București - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Societate
Ziua Autonomiei Locale: Ce probleme au primarii din țară
Fluxul de știri
0