Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Producția avicolă din Moldova nu este solicitată nici în Rusia, nici în UE

© Sputnik / Sergey Kompanichenko / Accesați arhiva multimediaGripă aviară
Gripă aviară - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
Întreprinderile din Moldova nu pot exporta producția avicolă nici în Uniunea Europeană, nici în Rusia.
CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Interzicerea de către ”Rosselhoznadzor” a livrării păsărilor și producției avicole din Moldova din cauza focarului de gripă aviară reduce și mai mult șansele întreprinderilor moldovenești de restabilire a exporturilor.
Una dintre cele mai mari fabrici de procesare a cărnii de pasăre din Republica Moldova a comunicat pentru Sputnik Moldova că exporturi către țările UE nu se fac din cauza necorespunderii producției întreprinderilor avicole din Moldova la standardele UE. Nu există livrări de export nici pe piața rusească.
„Loturi mici sunt exportate în Azerbaidjan și Iran, acolo unde este permis importul de păsări”, a declarat unul dintre responsabilii de la întreprindere.
În aceleași condiții funcționează și alte întreprinderi din domeniu. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a declarat pentru presă că Moldova nu exportă carne de pasăre și ouă în Federația Rusă.
Luni, ”Rosselhoznadzor” a anunțat că, începând cu 1 februarie, se impun restricții temporare la livrarea păsărilor și producției avicole din Moldova. Decizia a fost luată din cauza înrăutățirii situației epizootice în țara noastră.
Anterior, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a informat despre existența unui focar de gripă aviară H5N1, confirmat în raionul Telenești.
Fabrică de păsări - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Rusia
Rusia interzice importul producției avicole din Moldova
Fluxul de știri
0