Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia interzice importul producției avicole din Moldova

© Sputnik / Николай Хижняк / Accesați arhiva multimediaFabrică de păsări
Fabrică de păsări - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
”Rosselhoznadzor” interzice temporar, începând cu 1 februarie, importul producției avicole din Moldova pe piața din Rusia
CHIȘINĂU, 31 ian – Sputnik. Din cauza gripei aviare înalt patogene, ”Rosselhoznadzor” interzice temporar, începând cu 1 februarie, livrarea păsărilor și producției avicole din Moldova, potrivit unui ordin al instituției, comunică RIA Novosti.
„Din cauza înrăutățirii situației epizootice pe teritoriul Republicii Moldova privind infectarea cu virusuri gripale aviare înalt patogeni, din 1 februarie 2022 se impun restricții temporare la exporturile din Moldova în Federația Rusă”, este menționat în document.
Restricțiile se referă la păsările vii și ouăle pentru incubație, carnea de pasăre, produsele finite din carne de pasăre și toate tipurile de produse avicole care conțin produse procesate de pasăre (cu excepția produselor supuse prelucrării care asigură distrugerea virusurilor gripei aviare, în conformitate cu prevederile art. Codul Sănătății Animalelor Terestre al Biroului Internațional de Epizootie, OIE).
În afară de aceasta, este interzisă livrarea furajelor și aditivilor furajeri pentru hrana păsărilor (cu excepția furajelor și aditivilor furajeri care au fost prelucrate în conformitate cu articolele Codului sanitar pentru animale terestre OIE), precum și a utilajelor care au fost folosite pentru întreținerea, sacrificarea și tranșarea păsărilor. Este restricționat de asemenea tranzitul păsărilor vii din Moldova prin teritoriul Rusiei, conchide agenția.
În această iarnă, din cauza focarelor de gripă aviară înalt patogenă, serviciul a impus restricții temporare la livrarea păsărilor vii și a producției avicole din unele regiuni ale Cehiei, Franței, Germaniei și Austriei, Țărilor de Jos și Marii Britanii, precum și din întreg teritoriul Portugaliei și Sloveniei.
Свиньи - Sputnik Moldova, 1920, 01.01.2022
Societate
Focar de pestă porcină africană: În ce localitate a fost depistat
Fluxul de știri
0