Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A fost semnat un memorandum între Croația și Republica Moldova

© Sputnik / Mihai CarausMinisterul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
La Chișinău a fost semnat un memorandul de înțelegere la nivel diplomatic între Republica Moldova și Croația.
CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Memorandumul de înțelegere între Institutul Diplomatic al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene și Academia Diplomatică a Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Croației a fost semnat marți la Chișinău.
Documentul a fost semnat din partea Republicii Moldova de ministrul Afacerilor Externe, Nicu Popescu și din partea croată de ministrul Afacerilor Externe și Europene al Croației, Gordan Grlić Radman.
Nicu Popescu a declarat că prin astfel de documente se dorește fortificarea serviciului diplomatic al statului, care joacă un rol cheie în promovarea Republicii Moldova pe plan extern.
Șeful diplomației moldovenești a menționat relațiile excelente pe care le are țara noastă cu Croația și anunță că în scurt timp va fi convocată comisia interguvernamentală moldo-croată pentru integrare europeană. La fel vor fi organizate o serie de consultări politice între ministerele celor două state și va fi convocată comisia interguvernamentală între cele două state pe domeniul economic.
Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a Moldovei - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Politică
Ministrul de Externe al Croației vine la Chișinău: Cu cine se va întâlni
Totodată, urmează să fie implementate proiecte concrete pentru dezvoltarea turismului cultural și rural. Nicu Popescu a mai anunțat că părțile sunt la etapa de finalizare a unui Acord de cooperare în domeniul educației, științei și inovației. La fel, urmează să fie semnat un Acord privind liberalizarea prețurilor la roaming cu Croația.
Ministrul de Externe al Croației întreprinde astăzi o vizită de lucru la Chișinău. În cadrul întrevederii cu ministrul moldovean al Afacerilor Externe, cei doi oficiali au abordat și subiecte ce țin de aprofundarea dialogului cu UE pe mai multe domenii cum ar fi cel politic și de securitate, protecția mediului etc.
Oficialul croat a precizat că țara sa își exprimă în continuare disponibilitatea să sprijine Republica Moldova. El a menționat că a discutat cu omologul său de la Chișinău și despre cooperarea în plan multilateral, în special dialogul UE-Republica Moldova, cu un accent deosebit pe cooperarea în formatul Parteneriatului Estic.
Cei doi oficiali au abordat și subiectul legat de securitatea din zonă.
Drapele UE - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Editoriale
Răpirea Europei: Americanii își jefuiesc aliații
Fluxul de știri
0