Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În ce perioadă a zilei este mai bine să te vaccinezi – medic

© Sputnik / Evgeny Yepanchintsev / Accesați arhiva multimediaVaccinare
Vaccinare - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
Medicul terapeut a explicat când este mai bine să te vaccinezi pentru a nu dăuna organismului.
CHIȘINAU, 1 feb - Sputnik. Procesul de vaccinare este mai bine să aibă loc dimineața, când sistemul imunitar este cel mai activ. Despre aceasta i-a relatat agenției ”Prime” Vera Suhova, medic generalist, gastroenterolog la ”Clinica SM”.
Ea a menționat că scopul principal al vaccinării este de a preveni apariția și răspândirea bolilor infecțioase, precum și formarea imunității la acestea. Deoarece sistemul imunitar uman reacționează la vaccin ca la o infecție, se produc anticorpi care protejează ulterior organismul.
Totodată, sistemul imunitar al omului este cel mai activ dimineață, așa că este mai bine să planificați vaccinarea în prima jumătate a zilei.
Medicul a subliniat că vaccinul nu poate să provoace îmbolnăvirea însă ar putea exista anumite contraindicații individuale privind administrarea acestuia.
„Examinarea medicului este obligatorie înainte de vaccinare pentru a identifica contraindicațiile și a constata lipsa unor boli acute sau acutizarea bolilor cronice în momentul vaccinării. Vaccinul nu trebuie administrat celor care au avut în ultimul an sindrom coronarian acut sau accident vascular cerebral. Contraindicații prezintă și infecțiile sistemice cronice, tuberculoza, tumorile, hepatitele B si C, sifilisul, HIV”, a subliniat Suhova.
În cazul existenței unor contraindicații, poate fi eliberată o scutire medicală, temporară sau permanentă, confirmată de medic.
Vaccinul ”Sputnik Light” - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Coronavirus
Peste 400 de milioane de doze de ”Sputnik V” au fost livrate în întreaga lume
Fluxul de știri
0