Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Georgia renunță la certificatele COVID: Sunt inutile

© Inquam Photos / GEORGE CALINCertificatul verde
Certificatul verde - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Georgia renunță la certificatele verzi, care s-au dovedit a fi ineficiente în limitarea numărului de infectări.
BUCUREȘTI, 1 feb – Sputnik. Autoritățile din Georgia au anunțat anularea certificatelor COVID, care au fost necesare pentru accesul în anumite spații publice, a anunțat în cadrul unui briefing șeful echipei operative a consiliului de coordonare a măsurilor sanitare, Gheorghi Ghibradze.
“Decizia a fost luată inclusiv din considerentele că numărul infecțiilor a crescut, această măsură dovedindu-se a fi ineficientă. Astfel, certificatele verzi nu vor mai fi obligatorii în interiorul țării”, a spus Ghibradze.
Potrivit lui, certificatele covid vor fi necesare persoanelor care urmează să călătorească în alte țări.
Ghibradze a adăugat că în pofida infectării în masa a populației cu noua tulpină a coronavirusului “omicron”, situația se află sub control. De asemenea, oficialul a amintit că vaccinarea este singurul mijloc de protecție de cazuri grave.
“Certificatul verde” sau “pașaportul covid” este un document electronic, în care sunt introduce datele cu privire la statutul cetățeanului: vaccinare complete, perioada de trecere prin boală, rezultatele testelor PCR. În Georgia sistemul certificatelor verzi a fost introdus pe 1 decembrie. Spațiile publice, restaurantele și centrele comerciale puteau fi vizitate doar cu prezentarea codului QR.
Certificat digital COVID  - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Coronavirus
Noi reguli pentru călătorii în UE: Cât timp este valabil certificatul verde
Fluxul de știri
0