Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

”Gazprom” a crescut cererile pentru pomparea gazelor prin Ucraina

© Sputnik / Igor Ageyenko / Accesați arhiva multimediaExtracția gazelor
Extracția gazelor - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
Volumul de pompare a gazelor a fost majorat până la 107,7 milioane de metri cubi pe zi.
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. „Gazprom” a mărit de aproape 1,7 ori cererile pentru pomparea gazului prin teritoriul Ucrainei, relatează RIA Novosti. Astfel, volumul de pompare a gazelor a fost mărit până la 107,7 milioane de metri cubi pe zi, potrivit companiei ”Operatorul GTS al Ucrainei”.
Cererile de pompare a gazelor prin stațiile de măsurare a gazelor Sudja și Sohranovka (GIS) din partea Rusiei au constituit în sumă, la 1 februarie, 107,7 milioane de metri cubi, ceea ce este apropie de volumul contractual maxim al capacităților de tranzit, de 109 milioane de metri cubi. Cererile pentru pomparea gazelor au constituit cu o zi mai devreme - pe 31 ianuarie - 64,6 milioane de metri cubi. Astfel, indicatorul a crescut de aproape 1,7 ori.
”Gazprom” a început să sporească livrările prin Ucraina de la începutul săptămânii trecute. Dacă în perioada 17-20 ianuarie cererile au constituit de la 43 la 47,4 milioane de metri cubi, atunci din 24 până pe 27 ianuarie au crescut în medie de 1,5 ori - până la 58-72,2 milioane de metri cubi.
Sistemul de transport al gazelor din Ucraina este una dintre principalele rute de furnizare a gazelor rusești către Europa.
Участок магистрального газопровода Северный поток  - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Internațional
Euractiv: Europa nu va reuși să renunțe în totalitate la gazul rusesc
Fluxul de știri
0