Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Euractiv: Europa nu va reuși să renunțe în totalitate la gazul rusesc

© Sputnik / Grigory Sysoev / Accesați arhiva multimediaУчасток магистрального газопровода "Северный поток"
Участок магистрального газопровода Северный поток  - Sputnik Moldova, 1920, 29.01.2022
Abonare
Europa nu va putea renunța complet gazul rusesc dacă va fi necesar, a declarat Thierry Bros, specialistul pe piața europeană a gazelor, într-un comentariu pentru portalul Euractiv.
CHIȘINĂU, 29 ian - Sputnik. „Există alternative cum sunt conductele din Norvegia, Algeria și Azerbaidjan, dar aceste țări nu au capacități suplimentare de producție”, a explicat expertul, fiind citat de RIA Novosti.
Autorul analizei notează că gazul natural lichefiat (GNL) promovat de Statele Unite ar putea deveni o „alternativă” la combustibilul rusesc, însă, potrivit Bros, Europa nu își va putea asigura necesitățile în totalitatea doar cu GNL.
Acest lucru se datorează capacităților insuficiente a porturilor europene, a spus el.
Anterior, Statele Unite au făcut publice planurile de identificare a surselor alternative de combustibil albastru pentru Europa „în cazul încetării tranzitului rusesc prin Ucraina”.
Potrivit lui Vladimir Putin, deficitul de energie pe piața europeană a fost rezultatul politicii economice a Comisiei Europene.
În plus, opt miliarde de metri cubi de combustibil nu au fost livrate în Europa din Statele Unite și Orientul Mijlociu, în timp ce Gazprom a crescut exporturile cu 11 miliarde de metri cubi.
Kremlinul - Sputnik Moldova, 1920, 26.01.2022
Moldova și Rusia
De ce Sandu și Gavrilița nu se grăbesc cu vizitele la Moscova – expert
Fluxul de știri
0