Forbes, despre ”gambitul maritim” al Rusiei asupra Occidentului

© Sputnik / Russian Defense Ministry Press Service / Accesați arhiva multimediaNavă de desaant
Navă de desaant - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Forbes: Rusia a speriat SUA și întreaga Europă cu navele sale ușoare de desant.
CHIȘINĂU, 1 feb – Sputnik. Luna trecută, Rusia a trimis șase nave ușoare de asalt pentru exerciții în Marea Neagră, ceea ce a provocat agitație și îngrijorare în rândul militarilor europeni și americani, scrie Forbes.
Publicația a citat reacția mai multor țări la această trecere a flotilei ruse, atrăgând atenția asupra îngrijorării și neliniștii generale în legătură cu apariției acesteia.
„Țările din afara Mării Baltice au angajat resurse militare de ultimă generație pentru a escorta această flotilă”, este menționat în articol.
Cu această demonstrație, armata rusă a dovedit utilitatea practică a navelor de desant și a arătat cum poți să obții beneficii maxime cheltuind resurse puține, a scris Forbes.
Este menționat că deplasamentul fiecăreia dintre cele șase nave este de la patru la cinci mii de tone, ceea ce este de cinci ori mai puțin decât la nava de debarcare americană ”San Antonio”.
”Răspunsul disproporționat al Occidentului este o recunoaștere tacită a faptului că chiar și navele de asalt mici și nesemnificative din punct de vedere militar, atunci când sunt utilizate în mod creativ, vor crea o mulțime de probleme în zonele de coastă ale lumii dezvoltate”, scrie autorul.
În ultima perioadă, presa occidentală au acuzat în mod constant Rusia că ar fi planificat un atac asupra Ucrainei. Rusia a negat în mod repetat aceste acuzații nefondate.
Navă militară rusă în rada Tartusului - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Rusia
Nave rusești au efectuat trageri în Marea Neagră - detalii
Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, Rusia nu pune la cale niciun plan agresiv, nu va ataca pe nimeni, iar mișcarea trupelor pe teritoriul său nu ar trebui să deranjeze iarăși pe nimeni.
Moscova a afirmat că declarațiile despre ”agresiunea rusească” sunt folosite ca pretext pentru a crește contingentul NATO la granițele Rusiei.
Fluxul de știri
0