Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Nave rusești au efectuat trageri în Marea Neagră - detalii

© Photo : Ministry of Defence of the Russian FederationNavă militară rusă în rada Tartusului
Navă militară rusă în rada Tartusului - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Navele rusești au efectuat trageri în timpul exercițiilor din Marea Neagră
CHIȘINĂU, 28 ian - Sputnik. Navele Flotei Mării Negre a Federației Ruse au efectuat, în timpul exercițiilor, trageri de artilerie și au lovit ținte aeriene și maritime care imitau un inamic convențional, a informat vineri departamentul de suport informațional al Flotei Mării Negre din cadrul serviciului de presă al Districtului Militar de Sud.
„Echipajele navelor Flotei Mării Negre au efectuat trageri de artilerie în ținte aeriene și maritime în cadrul unui exercițiu planificat desfășurat cu forțele navale ale flotei în Marea Neagră. Tragerile de artilerie s-au efectuat și la mine plutitoare și aer, ținte, care au fost simulate prin lansarea de bombe luminoase SAB-250 de către aviația aeronavelor maritime și de apărare aeriană a Flotei Mării Negre”, se spune în mesaj.
Echipajele de luptă ale grupului de atac navală al flotei, format din fregata Amiral Essen, nava de patrulare Ladnîi, ambarcațiunile cu rachete Naberejnîe Chelnî și R-60, au efectuat trageri reale în ținte care imitau nave și mijloacele de atac aerian ale unui inamic convențional.
În total, peste 20 de nave de război sunt implicate în exercițiile Flotei Mării Negre ca parte a unor grupuri eterogene, a grupurilor de atac și de căutare-atac a navelor, precum și a unui detașament de nave de debarcare.
În conformitate cu planul de pregătire al Forțelor Armate Ruse pentru anul 2022, în ianuarie-februarie, se desfășoară o serie de exerciții navale în toate zonele de responsabilitate ale flotelor sub supravegherea generală a comandantului șef al Marinei, amiralul Nikolai Evmenov.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 28.01.2022
Rusia
Ministrul rus de Externe a fost întrebat dacă va fi război: Ce a răspuns Serghei Lavrov
Obiectivul principal al exercițiilor este de a elabora acțiunile forțelor Marinei și Forțelor Aerospațiale pentru a proteja interesele naționale rusești în Oceanul Planetar, precum și pentru a contracara amenințările militare rusești din direcțiile maritime și oceanice.
Exercițiile vor acoperi apele mărilor adiacente teritoriului rusesc, precum și zone importante din punct de vedere operațional din Oceanul Planetar. Se vor desfășura exerciții separate în apele Mării Mediterane, Nordului, Ohotsk, în partea de nord-est a Oceanului Atlantic și în Oceanul Pacific.
În total, se preconizează implicarea a peste 140 de nave de război și nave de sprijin, peste 60 de avioane, 1000 de unități de echipament militar și aproximativ 10 000 de militari în exerciții.
Fluxul de știri
0