Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Celula de criză a Guvernului se întrunește în ședință: Locurile din spitale sunt la limită

Celula de criză a Guvernului se întrunește în ședință, locurile din spitale sunt la limită
Abonare
Autoritățile municipale din domeniul sănătății anunță că se confruntă cu o insuficiență de locuri disponibile în spitalele din Chișinău pentru tratarea bolnavilor infectați cu COVID-19.
Situația în spitalele din Capitală unde sunt internate persoane infectate cu COVID-19 rămâne complicată, acestea fiind arhipline.
În acest context, șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a Primăriei Chișinău, Boris Gâlcă, a comunicat că se necesită o intervenție imediată, iar celula de criză a Guvernului se întrunește astăzi în ședință.

"Municipiul Chișinău rămâne în continuare sub Cod Roşu de alertă privind situaţia epidemiologică prin COVID-19. Prognozele se adeveresc în statisticile pe care le urmărim zilnic cu mii de cazuri depistate. Cea mai mare provocare la moment pentru spitalele municipale este pe segmentul internării copiilor cu suspecții sau confirmați cu coronavirus. Mai mult, suntem la limită cu locurile disponibile pentru maturi, chiar dacă am mobilizat capacitățile medicale municipale", a spus Boris Gâlcă.

De asemenea, potrivit șefului Direcției Sănătate Chișinău, în Capitală sunt peste 11 000 de pacienți care se tratează la domiciliu, având forme ușoare sau medii de COVID.
"Niciodată timp de doi ani de zile nu am avut o asemenea situație dificilă pentru asistența medicală primară. Medicii de familie acordă asistență medicală de ambulatoriu la mii de persoane", a precizat responsabilul.
Ministerul Sănătății informează că în spitalele din țară sunt internate 3 290 de persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 241 în stare extrem de gravă și 35 de pacienți sunt supuși ventilării mecanice. Acasă se tratează 25 299 de persoane, iar 25 697 sunt sub supraveghere.
Totodată, alte 2 052 de persoane au fost vindecate. În total, 384 750 de persoane au fost tratate de COVID-19.
Fluxul de știri
0