Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ceban a dat Guvernul în judecată: "Solicităm anularea acestor decizii stupide"

Ion Ceban - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Abonare
Ceban a mers la Curtea de Apel Chișinău pentru a depune cererea prin care dă Guvernul în judecată.
CHIȘINĂU, 31 ian - Sputnik. Primarul Capitalei, Ion Ceban, împreună cu viceprimarul Fadei Nagacevschi au mers astăzi la Curtea de Apel Chișinău și a depus o cerere de chemare în judecată a Guvernului Republicii Moldova.
Imediat după ce a depus cererea, Ceban a declarat: Sănătate vă doresc, numai bine și tarife mai joase la gaz”.
După care a mers în fața Curții de Apel unde a făcut declarații de presă.
„Am venit aici să depunem acea cerere și să chemăm în instanță de judecată Guvernul. Deciziile sunt proaste de tot, catastrofale pentru fiecare locuitor al țării și al municipiului Chișinău. Aici solicităm anularea acestor decizii stupide pe care le-a primit Guvernul”, a declarat Ceban.
Primarul susține că ANRE a luat decizia de aplicarea retroactivă din 1 ianuarie a tarifelor majorate la gaz natural și agent termic la indicația Comisiei Naționale Extraordinare condusă de premierul Natalia Gavrilița.
Amintim că după ce în această dimineață primarul a anunțat că va merge în instanță, premierul a venit cu o reacție. Gavrilița susține că decizie de aplicare retroactivă a tarifelor majorate este una legală, iar politicienii se folosesc "în mod cinic" de situația creată de criză energetică.
Cabinetul miniștrilor - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Politică
Reacția premierului după ce primarul Capitalei a anunțat că va da Guvernul în judecată
Fluxul de știri
0