Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Atenționarea medicului: Febra mare la copiii cu sitome COVID, impune internarea de urgență

Atenționarea medicului: Febra mare la copiii cu sitome COVID, impune internarea de urgență
Abonare
Tulpina omicron a virusului COVID-19 atacă nemilos copiii. În acest context, secțiile sunt pline până la refuz, iar autoritățile caută soluții pentru a suplini locurile în instituțiile medicale din Chișinău.
Seful Direcției Generale Asistență Medicală și Socială din cadrul Primăriei Chișinău, Boris Gîlca, susține că, din fericire, virusul nu a provocat decese în rândul copiilor.
În acest context, Gîlca a menționat că majoritatea cazurilor de infectare cu COVID-19 în rândul copiilor necesită internare, menționând aici simptomele care ar trebui să-i alarmeze pe părinți.

”Din fericire, nu avem cazuri letale în rândul copiilor, provocate de COVID-19. Totuși părinții ar trebui să fie atenți la simptomele bolii la copii și să intervină. De exemplu, dacă copilul testat pozitiv are febră de 39 - 40 de grade Celsius, atunci copilul trebuie internat”, spune Boris Gîlca.

Niciodată în trei ani de zile, medicii nu au avut această presiune. Doar în Chișinău sunt peste 11 mii de persoane care se tratează la domiciliu.

”În spitalele municipale suntem în extremă limită. Cea mai mare provocare a venit pe segmentul internării copiilor, noi am mobilizat două spitale mari pentru copii. Cu regret însă aceste capacități nu sunt suficiente”,declară Gîlca.

Menționăm că valul Omicron este extrem de contagios, iar în comparație cu alte tulpini, această tulpină atacă copii. Clinica Omicron este diferită, dar primele semne sunt: febră înaltă, probleme de digestie, fie dureri de gât.
Fluxul de știri
0