Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Astăzi începe sesiunea de primăvară a Parlamentului

© Public Domain / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 18 ноября 2021
Заседание парламента Молдовы 18 ноября 2021 - Sputnik Moldova, 1920, 01.02.2022
Abonare
De astăzi, deputații din Legislatura a XI-a revin la muncă. Dispoziția cu privire la convocarea Legislativului în sesiunea ordinară a fost semnată de președintele Parlamentului.
CHIȘINĂU, 1 feb - Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova se convoca în sesiunea ordinară de primăvară, începând de astăzi. Spicherul Igor Grosu a semnat dispoziția privind convocarea Parlamentului în sesiunea ordinară de primăvară din 1 februarie 2022.
Până la convocarea Biroului Permanent, care urmează să stabilească data şi ordinea de zi a şedinţei plenare, aleșii poporului vor munci în comisii permanente pentru a pregăti iniţiative legislative şi proiecte de hotărâri.
Pentru astăzi a fost programată ședința Comisia securitate națională, apărare și ordine publică și a Comisia juridică, numiri și imunități. Totodată, se va întruni în regim online și Comisia economie, buget și finanțe cu privire la consultări publice asupra proiectelor de Lege pentru modificarea unor acte normative, care vizează protecția drepturilor consumatorilor de servicii financiare.
Sesiunea de toamnă-iarnă s-a încheiat oficial în data de 24 decembrie 2021. Ulterior, Parlamentul a avut câte o ședință extraordinară în data de 20 și 21 ianuarie. În cadrul primei ședinței extraordinare, deputații au instituit starea de urgență în domeniul energetic, iar a doua zi au fost aprobate modificări a Legii cu privire la modificarea condiției de stabilire și acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului și a Legii privind compensarea diferenței de preț pentru consumul gazelor naturale sau energiei termice în perioada rece a anului.
Amintim că Parlamentul se întrunește în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie și nu poate depăși sfârșitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie și nu poate depăși sfârșitul lunii decembrie.
Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920, 31.01.2022
Societate
Doi candidați vor lupta pentru funcția de Avocat al Poporului: Cine sunt
Fluxul de știri
0